5 činjenica o grudima koje (možda) niste znali

Zdravlje

Upoznajte svoje tijelo, ne samo da biste ga više voljeli, nego da zaštitite svoje zdravlje

Prištevi
Ispupčenja na bradavicama su infekcije od uraslih dlaka, a ne akne, kaže Joshua Zeichner, dermatolog iz New Yorka. Upotrijebite sredstvo za dezinfekciju poput benzoil peroksida kako biste uništili sve bakterije.

Kvržice
Male ispupčene žlijezde na areolama i bradavicama izlučuju tekućinu koja vas štiti od suhog, hladnog vremena, trenja dok vježbate ili dojite dijete.

Dlake
Dlakave areole normalna su pojava, samo pripazite na njihovu teksturu, upozorava ginekologinja Andrea Chilsholm iz Wyominga. “Oštre, a ne fine dlačice, mogu signalizirati na hormonalni poremećaj poput policističnih jajnika.

Iscjedak
To je normalno ako ste trudni, kaže Rebecca Brightman, ginekologinja iz New Yorka. No ako vam iz bradavica iznenada počne izlaziti neki iscjedak, to može upućivati na benigni tumor i rijetko – karcinom. Potražite savjet liječnika ako do toga dođe.

Dodatne bradavice
Oko jedan posto ljudi ima treću ili više bradavica (Harry Styles iz benda One Direction ima jedan dodatan par) koje izgledaju kao madež. One se formiraju još u majčinoj utrobi i nisu nikakav znak za uzbunu.

Podijeli sa prijateljima