Uncategorized

5 PROIZVODA KOJE MOŽETE, MIRNE DUŠE, DA JEDETE POSLIJE 18 SATI: PRIJAJU SVAKOM ORGANIZMU

Svi počnemo pričom da u 16 sati završava naš obrok za taj dan, ali nekako se većina nas u kasne sate osvrne kraj frižidera. I ima li išta slađe, nego pojesti sendvič poslije 22 sata? Međutim, oni koji praktikuju ovu naviku, muku muče sa viškom kilograma.

Ilustracija

Kako ne biste trpjeli glad, predlažemo vam da jedete ovih 5 namirnica, koje će prijati vašem organizmu:

Crna čokolada

Iako je, nepravedno, mnogi smatraju zabranjenom namirnicom, crna čkolada je ljekovita! Tamna čokolada ima minimum šećera, doprinosi brzom mršavljenju, a također vraća nivo holesterola u normalu.

Supa

Bilo koja topla tečnost u kasne sate, ubit će osjećaj gladi i smiriti tijelo. Ukoliko vas ne zadovoljava šolja čaja, predlažemo vam da pojedete šolju supe od povrća ili piletine.

Bademi

Bademi će utišati osjećaj gladi, a blagotvorno djeluju i na mršavljenje. Ako noću želite nešto da pojedete, neka to bude šaka badema.

Sjeme bundeve

Umjesto čipsa ili kokica, najbolje bi bilo da pred spavanje pojedete šaku semenki bundeve. Pošto sadrži magnezijum, ovo seme će blagotvorno delovati na vaš san.

Ilustracija

Riža

Ukoliko pred spavanje pojedete manju porciju riže, spavat ćete kao beba. Osim što smiruje cijelo tijelo, odlična jevopcija ukoliko ste na dijeti.

Ukoliko uvečer osjećate jaku glad, preporuka je da prvo popijete čašu vode, a zatim, ukoliko ste i dalje gladni – pojedete nešto od navedenih namirnica. Ne preterujte, jer pun želudac znači nemiran san.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *