Ako se bojite celulita, klonite se ovih namirnica!

Ljepota i moda

Fizička aktivnost i masiranje i te kako doprinose uklanjanju celulita, ali bez zdrave ishrane, ništa nema efekta.

 Foto: Shutterstock

Ako ste sklone celulitu, držite se podalje od ovih namirnica:

1. Sokovi 

Godinama celulit postaje se izraženiji, zbog toga što vaše telo, kako godine prolaze, proizvodi manje kolagena pa napetost kože popušta. Ovaj proces starenja kože se ne može zaustaviti – ali se može prolongirati. Razni gazirani, a često i negazirani, voćni sokovi sadrže puno šećera i veštačkih sastojaka, pa brzo smanjuju napetost kože. 

2. Pica 

Osim lošeg genetskog nasleđa, loša cirkulacija takođe može učestvovati u nastanku celulita. Jedna pica vas uvek usreći, ali ne treba zaboraviti i na posledice konzumiranja. Velika količina masnoće i belog brašna u kombinaciji su otrov za cirkulaciju.

3. Preliv od soje 

Nakon što ste pojeli nešto slano, već se oko stomaka i nadlaktica vide posledice. Nije ni čudo – jer so za sebe veže vodu – a višak vode se vidi na problematičnim zonama, pogoršavajući celulit. 

4. Beli hleb

Ako želite da se rešite celulita, pozdravite se sa belim hlebom. Za razliku od raženog ili rižinog brašna – beli hleb povećava nivo insulina i nosi “prazne kalorije” koje podstiču nastajanje masnih stanica koje se talože na nadlaktici.

Podijeli sa prijateljima