Uncategorized

AKO STALNO DRŽITE SLUŠALICE NA GLAVI, MOŽETE ZAVRŠITI U BOLNICI: Morate znati jednu bitnu stvar!

Umesto kupovine novog para slušalica, za koje izdvajamo i po nekoliko stotina evra, evo saveta kako da ih očistite i uštedte novac

Slušalice su postale sastavni deo naših života još od pronalaska vokmena. Danas, mnogi su prihvatili aktivniji stil život koji obavezno uključuje slušalice radi lakšeg obavljanja nekoliko poslova istovremeno.

Iako smo deo generacije “kupi i odbaci”, možda se ušteda novca krije i u jednostavnom čišćenju slušalica jer smo spremni da za dobar zvuk izdvojimo i po nekoliko stotina evra.

Čišćenje zahteva malo više nežnosti, finijeg dodira i kratak spisak “alata” koji možemo naći verovatno u svakoj kući. Donosimo savete kako da očistite slušalice, i one tipa bubice (stavljaju se u uho u vidu dva zvučnika) i standardne slušalice (rajf koji se stavlja na glavu i nosi dva veća zvučnika).

Šta je potrebno za čišćenje slušalica?

Mala krpica​​

Alkohol za utrljavanje tj. sredstvo za suvo pranje ruku

Štapići za čišćenje ušiju/meka četkica za zube

Sapun

Voda

Blu-tak (smesa nalik plastelinu koja se koristi za čišćenje prljavštine sa elektronskih uređaja, dostupna u radnjama za popravku mobilnih telefona po ceni od nekoliko stotina dinara)

Čišćenje “bubica” slušalica

Jedinica koju ubacujemo u uši proizvodi zvuk i najvažniji je deo slušalica.

Držite slušalice tako da su mrežaste stranice, mini zvučnici okrenuti prema dole. Pomoću suve, meke četkice za zube lagano četkajte žičanu mrežicu ​​kako biste uklonili bilo kakvu prljavštinu. Lagano čuknite spoljnu stranu kako biste istresli dodatnu prljavštinu na mrežicu.

Pomoću pamučne krpice pređite preko žičane mreže i uklonite prljavštinu. Blu-tak će pokupiti sve neželjene supstance i ostaviti vašu mrežicu ​​bez ostataka. Navlažite malu krpu alkoholnim sredstvom za čišćenje ruku i brzo obrišite metalnu mrežicu, ​​kao i žice.

Čišćenje klasičnih slušalica

Oni su malo komplikovanije jer uključuju delikatnije delove poput kožnih ili penastih ušnih jastučića.

Uklonite ušne jastučiće i obrišite spoljnu stranu slušalica malom krpom natapkanom sa malo sapuna i tople vode. Posušite suvom krpom i ostavite da se potpuno osuši.

Navlažite malu krpu alkoholnim sredstvom iza čišćenje ruku i nežno obrišite spoljnu stranu ušnih jastučića. Zatim umočite štapić za čišćenje ušiju u alkoholno sredstavo za čišćenje ruku i koristite ih za čišćenje uglova i pukotina između plastičnih delova.

Nanesite malo alkoholnog sredstva za čišćenje preko površine penaste mreže i lagano trljajte i desnu i levu stranu. Ovo će pomoći u uništavanju bakterija koje se nalaze u ušnim jastučićima. Ostavite ušne jastučiće da se potpuno osuše pre nego što ih ponovo pričvrstite.

Infekcija ili čišćenje?

Pogledajte unutrašnjost ušnih jastučića ili žičane mrežice. Svakodnevne navike rezultirale su mesečnim nakupljanjem masti i prašine zarobljene u malim pukotinama naših slušalica. Slušalice ubacamo u torbe, džepove gde se i mešaju sa drugom prašinom i prljavštinom i potom ih stavimo u uši. Ovako povećavamo šansu za infekciju uha, začepljenje ušnog kanala i skupo putovanje u lekarsku ordinaciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *