BEZ ODLASKA U SALON: 9 osnovnih trikova za šminkanje koji će olakšati život svake djevojke

Ljepota i moda

Nanošenje šminke mukotrpan je i dugotrajan proces. Srećom, postoje određeni trikovi koji vam mogu pomoći smanjiti vrijeme provedeno na vašoj beauty rutini na minimum – i izvući najbolji izgled uz minimalnu količinu truda.


9. Dajte trepavicama veći volumen sa puderom.

Ovaj jednostavan trik pojačat će volumen bilo koje maskare. Kistom nanesite malo pudera na trepavice, a tek onda nanesite maskaru. Tako će vaše trepavice izgledati puno punije.

8. Koristite maskaru ako nemate olovku za oči.
Zahvaljujući sličnim sastojcima i konzistenciji, maskara se može koristiti kao olovka za oči. Treba vam samo tanka četka za šminkanje.

7. Kako nacrtati savršene mačje oči:

1e0ffa5654978f7e0b41752bc1

6. Operite usne nakon pranja zuba.
Lagano trljajte usne suhom četkicom za zube. Pomoći će vam da očistite odumrlu kožu i usne učinite glađima. Pojačat će i protok krvi u usnama, uzrokujući njihovo oticanje. Kao rezultat toga, postat će mekši, puniji i senzualniji.

5. Oživite svoju maskaru vrućom vodom.
U maskaru dodajte nekoliko kapi prokuhane vode, zatvorite je i protresite.

4.Koristite svoj ruž za usne kao rumen.
Možete koristiti svoj ruž kao izvrsnu zamjenu za rumenilo. Nanesite malo na obraze, vrhovima prstiju umiješajte i umiješajte u kožu.

3. Pokušajte maskaru nanijeti okomito.
Nanošenje maskare i na gornji i na donji kapak često je zanemarena praksa, ali evo zanimljivog savjeta: držite četkicu okomito. Ovo je vrlo jednostavan, ali vjerojatno jedan od najboljih trikova koje možete koristiti. Vrhom četke dodirnite trepavice za prirodniji završetak.

2. Šišanje trepavica ne djeluje.

Dodatni “trik” koji je stekao određenu popularnost na internetu: šišanje trepavica navodno ih čini gušćima i daje im veći volumen. Međutim, to je potpuno pogrešno. U stvari, trepavicama treba oko 1-2 mjeseca da ponovno izrastu i obnove se nakon rezanja, a cijelo vrijeme ošišani ostaci su grubi i nisu zaobljeni kao ostali. Zato se čuvajte i nemojte to raditi kod kuće.

4c188d51cd9a565f4273e8c3a4

1. Kako prirodno uzgajati guste obrve:

Kokosovo ulje pomoći će vam da narastete guste obrve. Sadrži vitamin E i željezo, a vaše obrve također može učiniti tamnijima. Za najbolje rezultate pomiješajte 1 dio kokosovog ulja s 1 dijelom ricinusovog ulja. Lagano masirajte obrvu prstima. Ostavite 20-30 minuta i operite toplom vodom. Ponavljajte ovaj postupak svakodnevno 2-3 tjedna i vidjet ćete rezultat.