BOL U MIŠIĆIMA JE SIMPTOM BOLESTI: Evo šta znači kada vas zaboli ruka, noga ili koljeno! OBRATITE PAŽNJU!

Zdravlje

Ako pažljivo slušate svoje tijelo, možete primijetiti signale o razvoju bolesti mnogo pre pojave karakterističnih simptoma. Bol u mišićima upozorava na bolest organa

Ljekari koji rade sa novom tehnikom kineziologije objašnjavaju da svake sekunde mozak prima hiljade signala iz svakog mišića. Analizira njeno stanje, stepen istezanja i otpora. Ako je grupa mišića oslabljena duže vrijeme, postoji opšta neravnoteža u tijelu. Njihovim radom pokušavaju da zamijene mišićna vlakna na suprotnoj strani tijela, što izaziva hipertoničnost i prenaprezanje.

Promjena tonusa mišića signal je mozgu o zdravstvenim problemima. Ljekar može identifikovati najslabije grupe i analizirati koji se organi nalaze u blizini, što je uticalo na smanjenje rada tijela. Procjenjuje kako reaguju na povećani stres, pružaju li otpor na iritaciju.

misic2

Veza između mišića i unutrašnjih organa osobe

U ljudskom tijelu postoje hiljade mišića, od kojih su mnogi nervnim završecima povezani sa unutrašnjim organima. Kada se pojavi hipertoničnost, obratite pažnju na moguće zdravstvene probleme:

*Sa slabim mišićima na unutrašnjoj strani nogu često se javljaju crijevni problemi, kolitis, disbioza i hronični zatvor.

*Ravna stopala ukazuju na slabost mišića karličnog dna, poremećaj genitourinarnog sistema. Žene često imaju prolaps materice, upalu jajovoda.

*Sa slabim leđnim mišićima, spuštanjem ramena napred, često se otkriva veza sa bolestima stomaka, pojavom čireva, gastritisom i varenjem.

*Oslabljeni poplitealni mišići, krckanje u koljenima mogu ukazivati na ranu fazu upale žučne kese, formiranje kamenaca u njima.

misici

*Slabi glutealni mišići se primijećuju kod patologija bubrega, jajnika, genitourinarnog sistema, impotencije kod muškaraca.

*Atonija ili smanjeni tonus mišićnog okvira leđa može ukazivati na oštećenje rada srca, koronarnih arterija, bronhija i pluća.

*Sartoriusov mišić gubi tonus predispozicijom za nadbubrežne bolesti, oštećenju proizvodnju hormona stresa i razvoj tumora.

*Ograničeni pokreti vrata su povezani sa obolelim sinusima osobe, često daju hipertoničnost kod hroničnog sinusitisa, tonzilitisa, rinitisa.

Obratite pažnju na signale koje vam tijelo šalje.

(stil.kurir.rs)