BORBA S VATROM: VIŠE OD 100 VATROGASACA UZ POMOĆ KANADERA OBUZDALI POŽAR

Vijesti

Požar koji je izbio na Kozjaku iznad Kaštel Sućurca, na lokalitetu Dragoćevo iznad Strabežnika u Hrvatskoj, stavljen je pod kontrolu. Potvrdio je to za Index.hr dispečer u Vatrogasnom društvu Mladost Vatroslav Bradarić.

Gorjele su borova šuma i makija, a prema pisanju „Dalmacije“, požar se u jednom trenutku približio kućama. Uz 100 vatrogasaca sa dvadeset vozila požar su gasila i četiri kanadera. Vatra je stigla i do groblja u Sućurcu i Gomilici, no vatrogasci su uspjeli savladati požar, prenosi Index.

Požar je u veoma kratkom roku opustošio više hektara rastinja u Kaštel Sućurcu te se zbog jakog juga širio prema Kaštel Gomilici.

Na terenu su vatrogasci iz Kaštela, Mladosti i Gomilice, a u pomoć su im stigli i kolege iz Trogira, Okruga i Solina te Javna vatrogasna postrojba grada Splita. Mjesto na kojem je buknuo požar na Kozjaku u nekoliko navrata je gorjelo i prethodnih godina. Vatrogasci i kanaderi će ostati do daljnjeg na terenu, a još nije poznato o kolikoj se opožarenoj površini radi.

Podijeli