BORBA ZA SAVRŠENU FIGURU POČINJE U KUHINJI! Ovih 11 proizvoda će vam pomoći da izgubite SALO SA STOMAKA!

Ljepota i moda

Ne možete postići ništa bez pravilne ishrane! Borba za figuru iz snova počinje u kuhinji. To je princip koji bi trebalo da zapamtite jednom zauvijek. Nutricionisti i ljekari ponavljaju neumorno da je za ravan stomak potrebno 70% pravilne ishrane, a 30% fizičke aktivnosti.

Ne morate gladovati da biste imali ravan stomak. Naprotiv, treba jesti da biste smršali. Pogledajte koje proizvode vredi uključiti u ishranu da biste uživali u vitkoj figuri, imali ravan stomak i više energije.

Zeleno povrće

Jedite zelje! Zahvaljujući tome, snabdjećete tijelo velikom količinom dijetalnih vlakana, zbog čega ćete dugo vremena biti siti. Posebnu pažnju treba obratiti na povrće poput brokolija, pasulja i kupusa.

ways-to-lose-belly-fat

Hljeb od cijelog zrna

Birajte hljeb od žitarica. Tradicionalni hljeb brzo vam podiže šećer u krvi. Kao posljedica toga tijelo oslobađa kortizol i adrenalin, koji su dizajnirani da stabilizuju situaciju u tijelu. Ovo doprinosi skladištenju masti. Zato je bolje odreći se običnog pšeničnog hljeba i zamjeniti ga hljebom od cijelog zrna, koji ne izaziva tako brzo povećanje šećera u krvi.

Zdrave masti

Obavezno uključite zdrave masti u svoju ishranu. Maslinovo ulje, avokado, laneno ulje i orasi trebalo bi trajno da uđu u vašu ishranu. Nutricionisti sugerišu da biljne masti potpomažu smanjenje apetita i ubrzavaju metabolizam, a samim tim i gubitak kilograma.

Riba

Dobar kvalitet proteina koji je jedno od najsporije probavljenih hranljivih materija. Pored toga, sadrži omega-3 i polinezasićene masti koje imaju uticaja na brzinu metabolizma. Ulje sadržano u ribi gorivo je za metabolizam. Zbog toga u svoj svakodnevni meni unesite losos, tunu, sardine, pastrmku i skušu.

Cimet

Ovaj neupadljiv začin je veoma važan za naše tijelo. Ekstrakt cimeta često se dodaje preparatima za mršavljenje. U stvari, dovoljno je konzumirati 1 kafenu kašiku začina dnevno da biste se riješili muke gladi i smanjili apetit za slatkišima. Zašto se ovo dešava? Aktivne supstance stabilizuju nivo insulina, hormon odgovoran za metabolizam ugljenih hidrata.

Jaja

Studije su pokazale da leucin, jedna od aminokiselina koja se nalazi u jajima, može da pomogde da izgubite kilograme stabilizacijom nivoa šećera u krvi. Pored toga, jaje je bogat izvor proteina, kalcijuma, folne kiseline i omega 3.

Celer

Celer je izvrstan diuretik. Sadrži puno kalijuma koji uklanja višak vode iz tijela. Ipak budite oprezni i ne pretjerujte sa količinom.

Orasi

Orasi će pomoći u održavanju idealne težine, jer sadrže masti koje mogu da ubrzaju metabolizam. Međutim, ne možete jesti kilograme. Šaka oraha je 200 kcal, pa pokušajte da ne prelazite ovu količinu dnevno.

Probiotici

Da li želite da imate ravan stomak? Jedite probiotike! Ovi proizvodi sadrže žive bakterijske kulture koje imaju vrlo dobar uticaj na bakterijsku floru debelog crijeva. Pijte kefir, koji sadrži 8 esencijalnih aminokiselina koje moramo da obezbjedimo u hrani, jer naše tijelo nije u stanju da ih sam proizvodi. Uz to, kefir je bogat hranjivim sastojcima (vitamini grupe B, kalcijumom i proteinima), zahvaljujući čemu jača kosti i poboljšava varenje.

Špargle

To je nepopularno povrće koje sadrži kvalitetne hranljive sastojke. One imaju malo kalorija, zbog čega se često preporučuje ljudima koji su na dijeti. Špargle su ujedno i vaš saveznik u borbi za ravan stomak jer sprječavaju nadutost.

Limun

Sadrži puno vitamina C, zbog čega pomaže u borbi protiv zadržavanja tečnosti. Zato pokušajte da pijete mlaku vodu sa limunom – najbolje nakon buđenja. Ako ne volite samo limunsku vodu, dodajte joj malo meda. Limunska voda je veoma zdrava i uvijek je možete imati sa sobom. Sve što treba da učinite je da je pripremite kod kuće u boci.

(Informer)