Da li se na ovaj način pravilno cedi testenina?

Praktična žena

Nakon kuvanja testenine, ona uvek mora da se procedi kroz cediljku, a većina ljudi to zapravo radi pogrešno. Kako se pravilno cedi testenina?

Foto: Shutterstock

Jedan kuvar izazvao je veliku reakciju na društvenim mrežama svojim videom koji pokazuje pravilno korišćenje sita za ceđenje testenine. Video je objavio na svom TikTok profilu gde je pokazao pogrešan i pravilan način korišćenja sita i šokirao mnoge.

Umesto da testeninu premesti u sito, ovaj muškarac svoj lonac prekriva sitom okrenutim naopako i cedi vodu kroz njega u sudoper. Testenina ostaje u posudi savršeno proceđena, dok se sito stavlja sa strane spremno za ponovno korišćenje.

Njegov video pregledan je više od 425 hiljada puta, ali izazvao je i veliku raspravu u komentarima. Dok su mnogi bili oduševljeni njegovim jednostavnim trikom, drugi su govorili da to zapravo nije ispravan način korišćenja.

“Od sada ću raditi ovo”, “Zašto se pre nisam setila toga?” komentarisali su korisnici. “Za testeninu se koristi cediljka, a ne sito” dodao je jedan muškarac.

Podijeli sa prijateljima