DEČKO INSISTIRA DA IMAMO DETE, MENI TO STVARA PANIKU: Ako ZATRUDNIM moram da mu PRIZNAM mračnu TAJNU IZ PROŠLOSTI

Život

Međutim, u nekom trenutku se svakome javi upitni osećaj da li je to što kriju tajnu ispravno i da li bi ipak trebalo da otkriju istinu partneru?

U ovakvoj situaciji se nalazi anonimna 24-godišnja devojka iz Amerike, koja je na internetu podelila svoju dilemu.

Zajedno sam već skoro godinu dana sa svojim dečkom i smatram da je on jedan od najdivnijih i najinspirativnijih ljudi koje sam ikada upoznala. Apsolutno sebe mogu da zamislim kako sa njim zasnivam porodicu, ali me muči to što ne znam kako da mu kažem istinu o mojoj prošlosti”, započinje svoju ispovest ova devojka.

Ona kaže da je pre nekoliko godina bila u jako lošem psihičkom stanju, da je bila nestabilna u svakom smislu i da je želela neki drugačiji život, jer je osećala da u njoj više nema života.

Počela sam da imam seks za pare sa starijim muškarcima, kako bih se osećala željeno i cenjeno, ali i iskorišćeno. Nakon toga sam počela sa terapijama kod psihijatra i počela da živim potpuno drugačiji život. Ali, moram da kažem da se ne kajem svog prošlog života, jer me je on napravio osbom kakva sam danas. Sada sam jaka, zdrava i znam šta želim”, kaže ona.

Devojka je zatim dodala da je njen sadašnji dečko upućen u njene probleme sa psihom i da je uvek bio tu za nju, iako joj je bilo teško i o tome da razgovara sa njim.

Ipak, ono što je trenutno najviše muči je to što ne zna kako bi on reagovao kada bi mu rekla celu istinu o svojoj burnoj prošlosti.

Šta ako ovo uništi našu vezu i poverenje koje imamo jedno u drugo? Šta ako me bude gledao potpuno drugim očima? Želim da naš odnos bude snažniji, a ne da se raspadne zbog detalja iz prošlosti”, kaže ona.

Psiholog i stručnjak za veze Rič Juzvijak je posavetovao devojku da ne brza i da sačeka još malo sa svojim priznanjem.

“Deluje da imate dobru komunikaciju, ali trebalo bi još malo da sačekaš. Bilo bi dobro kad biste pomenuli temu naplaćivanja seksualnih usluga, pa da na osnovu toga vidiš njegovu reakciju, kao i način razmišljanja. Nakon toga donesi odluku. Ukoliko shvataš da on to nikako ne bi prihvatio, možda je najbolje da to zadržiš za sebe ili da razmisliš da li želiš da budeš sa osobom koja te osuđuje zbog prošlosti”, kaže Juzvijak.

Podijeli sa prijateljima