DILEMA RIJEŠENA: Uz ovaj trik naučite jednom za svagda odabrati idealan broj grudanjaka

Zanimljivosti

Žene se većinom nalaze u začaranom krugu kada su u pitanju grudnjaci, odnosno odabir pravog oblika i veličine.
Jedan trik će vas spasiti a on glasi da ukoliko novi grudnjak prvi put zakopčate na prvi red kopčica tako da ispod kopči možete ugurati dva prsta, onda je to idealan broj za vas.

Kod kupovine novog grudnjaka, mnoge žene nisu načisto kada su veličine u pitanju pa se tako nerijetko vrate kući sa pogrešnim izborom. Kako biste uvijek znali jeste li odabrali dobar broj grudnjaka, koristite ovu tehniku i nećete pogriješiti, ističu u “Chantelleu”, francuskoj radnji donjeg veša.

grudnjak

– Kad kupujete grudnjak, trebao biti biti dovoljno uzak da, kad ga prvi put zakopčate na prvi red kopčica, ispod kopči možete ugurati dva prsta. S nošenjem će grudnjak olabaviti i rastegnuti se pa ćete premještati kopčanje na drugi pa i treći red. Kad stignete do trećeg reda kopčica, ako pod gumu možete ugurati više od dva prsta – vrijeme je da kupite novi grudnjak – otkrila je prodavačica “Chantellea” Nicole Kivitz za “Insider”.

– Također, bitnije je prilagoditi širinu grudnjaka nego same košarice, jer je guma odgovorna za 80 posto podrške – nastavlja Kivitz.

Ipak, nije dobro gledati samo jedno ili drugo, bitno je pronaći grudnjak koji će odgovarati širinom i košaricama. Idealno, žene bi trebale jednom godišnje provjeriti veličinu svojih grudi i obim prsa.