DOKAZANO NAJMOĆNIJI PRIRODNI LIJEK: OVA NAMIRNICA REGULIŠE NIVO HOLESTEROLA I TRIGLICERIDA PREKO NOĆI!

Zdravlje

Povišene vrijednosti holesterola mogle bi se opisati kao podmuklo stanje, jer mnogi nisu ni svjesni da pate od ovog problema dok ne bude prekasno.

Visok nivo holesterola je opasan, jer može da rezultira ozbiljnim komplikacija.

Na svu sreću postoji potpuno prirodan način na koji se ove vrijednosti mogu držati pod kontrolom. Nivo holesterola i triglicerida će biti potpuno pod kontrolom ukoliko uvrstite ulje lana u svoju ishranu.

Evo kako lan i ulje lana djeluje na organizam i na koji način smanjuje nivo holesterola i triglicerida:

Laneno sjeme i laneno ulje sadrži alfa-linolensku kiselinu, koja je jedna od esencijalnih omega-3 masnih kiselina. Studijama je dokazano da lan povoljno utiče na regulisanje holesterola.

U sprovedenim eksperimentima, jedna grupa učesnika je dnevno konzumirala od 15 do 50 grama mljevenog lanenog sjemena, dok je druga koristila ulje lana. U obje grupe je zabilježen pad nivoa holesterola i triglicerida.

Pored ribljeg ulja, laneno je najmoćnije u rješavanju ovog zdravstvenog problema. Pored holesterola, laneno sjeme se preporučuje i kod raka, dijabetesa i osteoporoze.

Lan se može jesti samostalno ili kao dodatak hrani. U oba slučaja ima nevjerovatna dejstva na regulisanje masnoće u krvi

Podijeli sa prijateljima