Ginekolog mi je na pregledu otkrio ciste I miome: odmah sam napravila ovaj napitak – svi moji problemi su riješeni!

ZdravljeMiom materice se sreće uglavnom kod žena starosti 30-40 godina, ali postoje slučajevi obolijevanja I u ranijem uzrasnom dobu.

Uzrok nastanka mioma:

Uzrok nastanka nije poznat. Zna se da estrogen (hormon jajnika) podstiče rast mioma, ali nije uzrok nastanka. Rast mioma podstiče I humani placentni laktogen, pa miomi izrazito rastu u trudnoćI. U osnovi svi tumori (pa I miomi) nastaju kada se promene kontrolni mehanizmi koji regulišu rast I razvoj ćelija.

Stručno mišljenje je da genetska mutacija unutar matičnih ćelija predstavlja glavni razlog I prvi korak u nastanku tumora. Svi miomi su u početku lokalizovani u mišIću materičnog zida. Vremenom rastu prema materičnoj duplji (submukozni miomi) ili prema površini (subserozni miomi). Pored ovih, postoje I cervikalni miomi koji su lokalizovani unutar tkiva grlića materice.

Miom na materici je benigni tumor. Miom se formira od vezivnog I mišIćnog tkiva materice, nastaje pri hormonskom poremećaju, kiretažI, zapaljenju I infekciji prenosivih polnim putem.


Simptomi:

Glavni simptomi mioma materice: bol I krvarenje, poremećaj funkcije obližnjih organa, rast tumora. Moguće su teške I duge menstruacije, lokalizovan bol u donjem dijelu stomaka I leđa. Produženi bolovi daju signal o bržem rastu tumora. Inače, rast mioma materice dosta je spor proces.

U ranim fazama formiranja tumora nije uvijek moguća klinička dijagnoza. Potrebni su podaci ručnog pregleda u cilju dobijanja informacija o veličini, obliku I lokaciji tumora. U cilju dodatne dijagnoze rade se ultrazvučni, radiografski I endoskoski nalazi. Savremena medicina sprovodi liječenje mioma na materici hirurškim medicinskim metodama.

Međutim, neki ljekari vjeruju da najradikalni I efikasni metod je – histerektomija (amputacija materice). Savremene metode liječenja mioma na materici mogu dosta smanjiti veličinu mioma I dati ženama da žive punim životom. Takođe, postoji dosta prirodnih lijekova za liječenje mioma materice.

Problem sa cistama I miomima možete riješiti ovim prirodnim lijekom.

Sastojci:

-pola litra soka od repe
-med (0.25 kg)

Piprema:

Napravite sok od repe I pomiješajte sa medom u blenderu. Dobijeni napitak pijte po jednu čašu nakon doručka, jednu u toku ručka I jednu poslije večere. Primijetit ćete da će ciste I miomi nestati I osjećati ćete se mnogo bolje.