Haljina od mesa kojom je Lady Gaga šokirala svijet još uvijek postoji

Show

Kontroverzna pjevačica Lejdi Gaga poznata je po tome što voli da šokira javnost. Najveću pažnju privukla je “odjevna kombinacija” napravljena od mesa koju je ponijela na dodjeli “MTV Video Music Awards” 2011. godine. Mnogi su bili zgroženi, ali bilo je i pojedinaca koje je oduševila njena estravagantnost.

meat-dress-1386067784-675x0

 “Haljina” je djelo argentinskog dizajnera Franka Fernandeza koji je u izradi ovog “odjevnog predmeta” koristio odrezke iz svoje porodične mesare. Mjesecima su svi brujali o njenom stajlingu, a kada se bura stišala svi su se pitali šta je uradila sa haljinom? Većina korisnika na društvenim mrežama slaže se da je vjerovatno pojela, ali istina je napokon isplivala na vidjelo. Čuvena haljina od mesa i dalje postoji, ako mislite da je poslije pet godina istrulila, niste u pravu. “Živa” je i čitava, a nalazi se izložena u muzeju.Jedno joj ne možemo poreći, a to je hrabrost, pošto ne bi baš svako mogao da iznese ovu kombinaciju. Niti bi hteo, niti za to ima ikakve potrebe, ali dobro,prenosi Srbija danas.

screenshot-2

– Odmah nakon VMA, Rokenrol kuća slavnih kontaktirala je Lady Gaga povodom haljine. Složili smo se da je pošalje kod nas, ali u to vrijeme je to još uvijek bilo sirovo meso, tako da smo morali da smislimo šta ćemo sa njom, rekao je direktor Rokenrol kuća slavnih, Džun Francisko
Prije nego što je izložena, ova “haljina” prošla je kroz višemjesečni proces dehidracije i preparacije tokom kojeg je, prema riječima kustosa muzeja Margaret Trešer, značajno potamnila tako da su stručnjaci morali da je oboje kako bi nanovo dobila crvenkastu boju svježeg goveđeg mesa. Još uvijek stoji izložena, a posetioci mogu i da je pomirišu (?) ako žele.  

Podijeli