HITNO UPOZORENJE HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA: NEVRIJEME NOSI SVE PRED SOBOM, U OVIM DIJELOVIMA ZEMLJE VEĆ PADA GRAD

Vijesti

Snažno nevrijeme već je zahvatio okolinu Sombora i Odžaka, a Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je hitno upozorenje za zapadnobački okrug.

  • Na teritoriji općine Sombor (Bački Monoštor, Bezdan, Kolut, Bački Breg, Gakovo, Riđica…) jaki pljuskovi sa grmljavinom, olujnim vjetrom i gradom, koji će se u narednom satu premještati ka Mađarskoj.

Ulice Bačkog Monoštora su već bijele od grada, a on je tukao i u Srpskom Miletiću kod Odžaka.

Kako javljaju mještani na društvenim mrežama, padao je grad veličine lješnika. U Bačkom Monoštoru jak vjetar je kidao grane.

Međutim, poslije meteorološkog upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda da ovoj zemlji večeras i sutra prijeti nevrijeme praćeno pljuskovima i grmljavinom, uslijedilo je još jedno opasnije – hidrološko.

Naime, usljed obilnih padavina koje su najavljene za danas i sutra, stiglo je i hidrološko upozorenje koje se odnosi na izlivanje rijeka.

  • Na bujičnim vodotocima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Kolubare i Jadra, kao i na slivovima Lima, Ibra i Toplice tokom 5. i 6. augusta moguća su lokalna izlivanja –  navodi se u upozorenju RHMZ-a koje je na snazi do sutra u podne.

Podsjetimo, i dalje je na snazi žuti i narandžasti meteoalarm koji donosi pljuskove praćene grmljavinom. Dakle, prognozirane su vremenske pojave koje mogu biti opasne po ljude i životinje.

Podijeli