IMATE PROBLEMA SA PODBRATKOM? Pomoću ovih trikova ćete ga prikrijete

Ljepota i moda

Mnogo ljudi ima problema sa podbratkom. On predstavlja jedan od neizbježnih posljedica starenja ili ipak povećane tjelesne težine. Ovi trikovi pomoći će vam da učiniti manje vidljivim

Šminka

Podbradak se može sakriti bronzerom. Odaberite bronzer nekoliko nijansi tamniji od pudera i nanesite ga debelom četkom na područje uz donji rub vilice. Zatim ga raspršite po gornjem dijelu vrata. On će napraviti tamniju sijenku koja će podbradak staviti u drugi plan. Rumenilom istaknite jagodice, a olovkom ili tušem i maskarom naglasite oči koje će tako izgledati puno veće i potpuno će odvući pažnju od brade.

374156-podbradak-f

Frizura

Protiv podbratka se možete boriti i frizurom. Nikako nemojte šišati kosu u nivou brade, a nije dobro ni ako je predugačka jer obje frizure u prvi plan stavljaju neželjeni podbradak. Najbolja je srednja dužina kose. Idealne frizura je duži bob čiji vrhovi se protežu ispod brade pa sve do linije vrata. Ako imate kosu, neka bude stepenasto ošišana uz blage kovrdže zahvaljujući kojima brada neće biti u prvom planu,prenosi Magazin.

Zaboravite na bluze zakopčane do grla, koje vašu bradu i podbradak čine još naglašenijim. Birajte malo otvoreniji dekolte. Nikada nemojte nositi ogrlicu pripijenu uz vrat koja će vrat vizualno prepoloviti i samo još više naglasiti vaš podbradak. 

Pravilno držanje

Ako se držite pogrbljeno i hodate spuštene brade vaš će se podbradak kao i opuštena koža vrata, odmah naći u prvom planu. Zato, držite se uspravno, spustite ramena i ponosno podignite glavu.

Poljubi plafon

I vježba koja se zove “poljubi plafon” vrlo je djelotvorna i ne zahtjeva mnogo vremena. Nagnite glavu unazad i namjestite usne kao da planirate da poljubite plafon. Ponavljajte poljupce u četiri serije po deset puta.