IZBILO VIŠE POŽARA: U AKCIJU GAŠENJA UKLJUČENA ČETIRI KANADERA I TRI AIRTRACTORA

Vijesti

Oko 16 sati izbilo je više požara kod Šibenika i Primoštena. Požare gase čak četiri kanadera i tri airtractora.

Prema prvim informacijama, požare su izazvali udari gromova uslijed oluja koje su u ranim popodnevnim satima zahvatili područje od Trogira do Šibenika.

Udari gromova izazvali su čak tri požara, i to jedan na predjelu Gaj kod Vrpolja, jedan na predjelu Orlica kod Žaborića te na predjelu Supljak između Primoštena i Rogoznice.

U uvali u Grebaštici kanaderi već više od sat vremena neprekidno slijeću po vodu, a vatra se na određenim dijelovima kod Žaborića i Grebaštice spušta prema magistrali, javlja Index.hr.

Kako javlja Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske regije, dojava o požaru kod Vrpolja zaprimljena je u 14:41. Na intervenciji su pripadnici JVP-a Šibenik i DVD-ova Šibenik, Grebaštica, Brodarica, Perković, Bilice i Zaton.

Samo minutu kasnije, kako javlja sibenik.in, zaprimljena je i dojava o požaru kod Žaborića. Gašenju tog požara pridružile su se i zračne snage.

Sedam protupožarnih aviona učestvuje u gašenju požara na lokaciji Vrpolje-Vrsno, Žaborić te na području Primoštena u Šibensko-kninskoj regiji, saopćili su iz MORH-a.

Četiri kanadera CL-415 i tri airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u nedjelju 9. augusta 2020. u akciju gašenja požarišta Vrpolje-Vrsno, Žaborić te na području Primoštena u Šibensko-kninskoj regiji. 

Sukladno prioritetima i stanju na požarištima zračne će snage preusmjeravati snage i djelovanja, saopćili su iz MORH-a.

Podijeli sa prijateljima