JEDITE OVE NAMIRNICE AKO STE JUČER UNOSILI NEZDRAVU I KALORIČNU HRANU

Zdravlje

Nadutost, usporena probava i druge tegobe sa varenjem javljaju se kao posljedica loše ishrane, ali druge namirnice mogu da saniraju nastalu štetu!

Ilustracija

Ubrzan način života zbog kojeg nemamo vremena za konkretne obroke tjeraju nas na pribjegavanje brzim zalogajima koji često i nisu najzdraviji izbor, ali healthdigezt.com navodi kako s nekoliko ključnih namirnica možemo poništiti djelovanje onih nezdravih.

Čia sjemenke

Sa samo dvije kašičice čia sjemenki, svom organizmu ćete pružiti dovoljno vlakana koja će uticati na probavu, a zbog antioksidanasa koje sadrže, čia sjemenkama rešit ćete se toksina iz tijela.

Mesna supa

Bilo da ste kuhali piletinu, teletinu ili ribu u vodi, ona će biti bogata nutrijentima, a budući da je jednostavno probavljiva, tijelu će odmah pružiti potrebne nutrijente.

Morska trava

Morska trava bogata je vitaminom B12 i koji će vas riješiti tromosti i nadutosti. Osim toga, bogata je kalcijumom, fosforom, magnezijumom, gvožđem i kalijumom i dobra je za cjelokupno zdravlje.

Sok od aloje vere

Sok od aloje vere odličan je za čišćenje crijeva, a umanjuje i upale i štiti crijeva. Uostalom, ovaj sok povećava i količinu dobrih bakterija u crijevima i na taj način pomaže prilikom varenja.

Čaj od maslačka

Ispijanjem čaja od maslačka eliminisat ćete nadutost i nakupljanje vode u tijelu, a pripremanjem čaja od korjena maslačka očuvat ćete zdravlje stomaka, ali i podstaći tijelo na mršavljenje.

Ilustracija

Orasi

Konzumacijom oraha rešit ćete se problema povezanih s osjetljivim želucem, ali i nadutosti.