JEDITE OVO SVAKI DAN I SMRŠAT ĆETE: Istopite salo, A NOGE ĆE VAM BITI ZATEGNUTE

Zdravlje

Profesor Hristo Mermerski je bugarski genetičar i iscjelitelj, autor desetak knjiga i predavač na preko 200 univerziteta širom planete. Ovaj profesor tvrdi da sami sebe ubijamo pogrešnim dijetama i lošom ishranom.

Evo šta je rekao:

O STARENJU: “Starenje nije prirodno stanje. Prema mnogim naučnicima, starost je bolest koju sami prouzrokujemo nerazumnim ponašanjem. 70% ljudi u svijetu umire zbog grešaka u ishrani. Giht, dijabetes, čir, srčani i moždani udar, razne vrste raka su bič civilizacije, a mi smo sami krivi.”

PROTIV STARENJA: “Dovoljno je da se pridržavamo osnovih prehrambenih pravila. Glavna stvar je jesti malo i malo brinuti. Evo par namirnica koje usporavaju starenje: glavno je povrće; voće, jogurt, mlijeko i vino.

ZA GUBITAK KILOGRAMA: “U 500 grama jogurta dodajte 1 kašičicu meda, 1 kašiku jabukovog sirćeta, 1 kašiku cimeta i 40 kapi 30% tinkture propolisa. Ako želite možete da dodate i borovnice, orahe, bananu (šaka borovnica, šaka oraha i četvrtina banane). Ovaj desert možete jesti umesto doručka ili večere. A ako jedete po 2 kašike ovog deserta svakih 2 sata tokom cijelog dana, smršaćete za 20 dana – garantujem! Žene će da primijete da im je struk tanji, kosa sjajnija, a koža zategnuta i lijepa.”

VITAMINI ZA LJEPOTU: “Najbolji vitamini za lepotu nalaze se u salati od šargarepe i bijelog luka. Azerbejdžan je sproveo istraživanje prema kojem su dokazali magično svojstvo bijelog luka. U jednu čašu su stavili 80 patogenih mikroba, a u drugu bijeli luk. Nakon par sati nije bilo ni traga klicama, što znači da ih je bijeli luk ubio na daljinu!

Propolis ima slična svojstva. Ubija viruse gripa, bori se protiv gastritisa, kolitisa, disbioze, olična je prevencija protiv raka.

Podijeli sa prijateljima