Uncategorized

JEDNA OD STVARI U VAŠOJ KUĆI PRENOSI KORONU KAO OD ŠALE: Stalno je koristite, a trebali biste obratiti pažnju na OVO!

Detaljna uputstva Svjetske zdravstvene organizacije

Mobilni telefoni su jedna od najprljavijih stvari koju imamo u kući pa bi u vreme širenja koronavirusa posebno trebalo obratiti pažnju na njihovu čistoću. Svjetska zdravstvena organizacija dala je puno detalja o pravilnom pranju ruku koje je najbolja zaštita od infekcije, ali ako operete ruke pa uzmete svoj telefon, koji je pun bacila, ništa niste postigli, pišu NBC News.

Evo kako održavati svoj telefon čistim i biti siguran da ste s njega uklonili sve bacile.

1. Isključite telefon prije nego što počnete s čišćenjem.

koronavirus

2. Epl predlaže da koristite mikrofiber tkaninu koju upotrebljavate za čišćenje naočara. Ako imate Ajfon 7 ili neku noviju verziju, koja je otpornija na vodu, možete da koristite i toplu vodu sa sapunom, ali izbjegavajte njome da čistite otvore na telefonu.

3. Epl i Samsung savetuju da ne koristite proizvode za čišćenje jer oni mogu da oštete osjetljivost ekrana na dodir. Ipak, u vremenima širenja zaraze, kao što je trenutno širenje koronavirusa, sigurnost je važnija od blagog oštećenja ekrana. Ako baš nemate ništa drugo pri ruci, ublažite neko sredstvo za čišćenje vodom i budite nežni kada prelazite njime preko ekrana. Obrišite telefon i masku sa svih strana i pazite da tečnost ne uđe u otvore telefona.

4. Ako se bojite da ćete oštetiti ekran, kupite jeftinu zaštitu za ekran pa onda obrišite telefon preko zaštite jer nju lako možete zameniti.

5. Kada čistite starije telefone, koristite mekanu mikrofiber krpu i ne upotrebljavajte sredstvo za čišćenje i vodu jer su ti telefoni puno osjetljiviji na tečnost.

Ako često razgovarate putem telefona, koristite slušalice umjesto da prinosite telefon licu. Ipak, i slušalice bi trebalo očistiti prije korišćenja jer ni one nisu otporne na bacile, samo pazite da ono čime ih čistite ne uđe u otvore, to jest otvore obrišite suvom mikrofiber krpom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *