Jednostavnije ne može biti: Ovaj trik za čišćenje tepiha zaludio je sve žene!

Praktična žena

Mnogi tepihe rijetko čiste, ali tu naviku bi trebalo što prije da promjene

ciscenje-tepiha (2)

Čišćenje tepiha nije nimalo lagan posao. Onda kad ga pošteno “izribate” , uvjereni ste da je konačno čist, ali ipak nije.

Pisac Džeraldine Kempbel otkrila je za “Apartment Therapy” genijalan trik, s kojim ćete, kako tvrdi, zaista očistiti vaš tepih kako treba.

Usisajte ga kao i obično, zatim ga okrenite na obrnutu stranu i usisajte ponovno.

Na taj način ćete “istjerati” prljavštinu s druge strane. Kako je navela, prvi put se možete zaista iznenaditi kada ugledate koliko je prljavštine u njemu.

“Pod očistite na uobičajeni način, a zatim ponovo uspisajte gornju stranu tepiha. Okrenite još jednom naopačke i ponovite postupak. Ako je na vašem podu ponovo prljavština, ponavljajte postupak dok tepih ne postane čist, odnosno, dok ne bude više prljavštine na podu nakon “obrnutog” usisavanja tepiha”, pojašnjava Kempbel, piše “Homes Nine”.

Iako se čini vrlo zamorno, ovo je zapravo genijalan trik s kojim ćete “isterati” prljavštinu iz tepiha, a bez upotrebe hemijskih sredstava za čišćenje.

Ovaj savjet za čišćenje tepiha podijelila je i jedna majka na Fejsbuku u grupi gdje se okupljaju domaćice i one koje to žele da budu, a post je uskoro postao pravi hit s više od 23.000 komentara, prenosi Večernji list.

Izvor: vecernji.hr

Podijeli sa prijateljima