Kako da vam šminka traje čak i na visokim temperaturama

Ljepota i moda

Ako mislite da visoke temperature i šminka ne idu zajedno, varate se. Evo kako da šminka i u vrelim danima ostane na svom mestu i deluje kao da ste je tek naneli na lice.

 Foto: Shutterstock

Ono što je neophodno, ne samo leti, već i tokom ostalih sezona je dobra nega i hidratacija kože. Pre nanošenja bilo koje šminke izaberite laganu kremu sa zaštitnim faktorom. Zaštita kože je jako bitna jer sprečava njeno isušivanje i prerano starenje.

Izaberite dobar prajmer

Baza će učiniti da šminka ostane na svom mestu tokom čitavog dana. Ona je veoma važan korak u šminkanju naročito leti.

Sledeći korak je ten

U toku vrelih dana umesto pudera neka vaš izbor bude tonirana krema. Daće sasvim solidno pokrivanje, a neće učiniti da se pore zatvore i koža prestane da diše.

Izbegavajte previše sjaja na licu

Šminkeri se slažu u jednom, senke sa šljokicama su rezervisane za neke malo hladnije dane, pa je poželjno da ih izbegavate u letnjem periodu.

Setovanje

Puder za setovanje je obavezan korak ukoliko planirate da nosite šminku tokom čitavog dana. Umesto karmina izaberite laganiji sjaj.

Poslednje što želimo tokom toplih dana je osećaj težine na licu, zato je sjaj idealan izbor.

Isprobajte vodootporne verzije omiljenih proizvoda

U poslednje vreme postoji veliki broj ovakvih proizvoda, pa u sledećoj kupovini umesto obične izaberite ovakav tip maskare i bez problema je možete nositi tokom čitavog dana.

Podijeli