Kako se riješiti otoka na nogama I tijelu uz čaj od peršuna

Zdravlje

Većina nas pati u nekom trenutku zbog natečenih nogu ili nogu. Medicinski izraz za otečene noge I noge je periferni edem I rezultat je zadržavanja tekućine u tkivu nogu.
Temeljni uzroci edema kreću se od pojava ozbiljnih poput akutnog zatajenja bubrega do takvih svjetovnih događaja kao što je sjedenje dulje vrijeme.

Edem može biti simptom zatajenja srca, začepljenja limfnog sustava, krvnog ugruška u nozi ili oticanja membrane koja okružuje srce. Međutim, edemi također mogu biti nuspojava hormonske terapije, trudnoće I ublaživača boli poput ibuprofena I naproksena.

Međutim, ako vjerujete da je vaš edem uzrokovan nečim manje ozbiljnim, stanje kod kuće možete liječiti čajem od peršina.

Zdravi I prirodni svijet objašnjava da čaj od peršina djeluje jer je diuretik, što značI da poboljšava rad bubrega I pomaže tijelu da se ispire od viška vode I soli.

Kako ga napraviti:

Za pripremu čaja od peršina nasjeckajte svježe lišće I korijenje peršina. Stavite otprilike 1/4 šalice peršina u mrežicu ili prelijte šalicu kipuće vode preko peršina ili potopite mrežicu u lonac za čaj pun kipuće vode. Pustite da peršin strmi 5 do 7 minuta. Zatim jednostavno izvadite mrežicu I uživajte u čaju, dodajućI med I limun ako želite.

Jedenje hrane s visokim udjelom vode uz istovremeno smanjenje unosa soli izbjegavanjem prerađene hrane posebno je učinkovito.

Možete takođe isprobati nositi kompresijske čarape koje se penju do tele kako bi se smanjilo oticanje. Studija sveučilišta u beču sugerira da je ova metoda posebno korisna za one koji pate od natečenih nogu uslijed dugotrajnog stajanja ili sjedenja na poslu.

Za trudnice koje pate od edema, vitaminski dodaci vitamina c I b kompleksa mogu poboljšati cirkulaciju limfe I smanjiti zadržavanje vode. Za njih se kaže da smanjuju edeme ne samo kod trudnica, već I kod svih ljudi.