Uncategorized

KOLIKO VEŠ SMIJE OSTATI U MAŠINI NAKON PRANJA? OBJAŠNJENJE STRUČNJAKA MOGLO BI VAS IZNENADITI

Ako ste u prilici, idealno je da veš nakon pranja izvadite što prije. Ako ne, nemate razloga za brigu.

Ilustracija

Stavili ste veš na pranje, ali vam je nešto iskrsnulo i nemate vremena izvaditi ga iz mašine čim završi? Bez brige, neće mu biti ništa ni ako ostane u mašini cijeli dan, otkrivaju stručnjaci.

Mnogi misle da mokri veš treba odmah staviti na sušenje jer će se u protivnom početi širiti bakterije u bubnju. No, ipak nema razloga za strah. Preporuka je da mokru odjeću izvadite u roku od osam do maksimalno 12 sati.

Loading..

S ovom se tvrdnjom slaže i slavna Martha Stewart.

  • Savršeno je u redu ostaviti rublje u perilici preko noći. Mislim, ne ostavljate ga tjedan dana, ali za nekoliko sati ništa se loše neće dogoditi-  izjavila je svojevremeno za Today.

Naravno, ako ste u prilici, idealno je da veš nakon pranja izvadite što prije. Tačka u kojoj mokra odjeća može početi zaudarati ovisi, prije svega, o učestalosti čišćenja mašine,  kao i o vrsti deterdženta koji koristite, piše The Sun.

Loading..

Ako vam svježe oprani veš ima neugodan miris, to može značiti da su bakterije i plijesan otprije prisutne u vašoj mašini. Taj ćete problem najlakše spriječiti ako vrata mašine  držite otvorenima dok se ona ne koristi, nedavno je otkrio vodoinstalater na Facebooku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *