Uncategorized

LABUDICA UMRLA OD ‘SLOMLJENOG SRCA’: NAKON ŠTO SU JOJ TINEJDŽERI UNIŠTILI JAJA

Mama labudica uginula je od “slomljenog srca” nakon što su joj tinejdžeri razbili gnijezdo s jajima.

Facebook

Labudica je gnijezdo savila u Boltonu kod Manchestera krajem maja, a grupa mladih vandala gađala ih je ciglama i kamenjem. Tri jaja su razbili, a od ukupnih šest koje je polegla u gnijezdo, labudici su nestala još dva u narednim sedmicama.

A onda je pronađeno i njeno mrtvo tijelo. Mediji pišu kako je njen partner nestao nakon napada na gnijezdo i jaja. Stručnjaci smatraju kako je labud bio pod prevelikim stresom zbog čega je napustio labudicu.

  • Nema se tu šta reći. Vjerojatno je uginula od slomljenog srca jer je ostala bez svog životnog partnera – rekao je aktivist Sam Woodrow, dok je Michael Mason koji se brinuo o labudici napisao koliko je šokiran cijelom situacijom.
  • Ne želim pisati o tome jer je tužno. Pisao sam vam o labudici koja je izlegla šest jaja, ali su joj ih razbili. Potom su je uznemirivali psi i druge životinje te je ostala samo s jednim jajetom. Njen partner je otišao, a jutros su mi javili da su je našli mrtvu. Plače mi se – napisao je Mason na društvenim mrežama, pišu 24 sata.

U toku je istraga jer su labudovi u Britaniji vrsta zaštićena zakonom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *