Lekovita kamilica za lečenje sinusitisa

Zdravlje

Dosadne virusne prehlade mogu lako da nas izbace iz takta, pogotovo ako su česte i ako dugo traju. Usled virusne prehlade i kijavice dolazi do upale nosne sluznice, kada se javljaju kijanje, zapušen nos, curenje nosa…

Međutim, ako imate simptome kao što su jake glavobolje, kašalj i zapušenost obe nozdrve, moguće je da se radi o sinusitisu. Sinusitis je upala sinusa, koja se leči medikamentima na uobičajen način. Na klasičnu medicinsku terapiju lekovima ne reaguju svi na isti način.

Ukoliko lekovi ne pomažu, potrebno je da se pristupi lečenju prirodnim preparatima od kojih je najbolja kamilica. Kamilica sadrži u sebi eterična ulja bogata azulenima, bisaboloidima i flavonoidima. Ovo su veoma važne lekovite supstance koje na sinuse i upalu nosne sluznice deluju protivupalno.

Za lečenje sinusitisa najbolje je primeniti metod inhaliranja kamilicom. Na ovaj način uništavaju se bakterije u sluznici nosa. Da biste se inhalirali potrebno je da u posudu sa vrelom vodom ubacite kamilicu. Stavite lice preko posude i pokrijte se peškirom po glavi.

Lagano udišite paru na nos, a izdahnite na usta. Postupak ponavljajte sve dok se voda ne ohladi. Uveče pre spavanja ostavite posudu sa kamilicom na radijatoru u sobi u kojoj spavate, kako bi ona isparavala i kako biste na taj način olakšali disanje tokom noći

Podijeli