MASKA ZA TANKU, SUHU I OŠTEĆENU KOSU

ZdravljePrirodne hranljive maske koje ujedno njeguju i kožu glave su odličan i efikasan način da povratite zdravlje i lijep izgled vašoj kosi.

Problem tanke, suhe i oštećene kose može biti vrlo frustrirajući, jer vlasi izgledaju beživotno i nezdravo. Mnogi faktori utiču na kosu i na njen izgled, kao što su promjena ishrane, novo godišnje doba, nedostatak sna, nedovoljan unos vitamina…

Prirodne hranljive maske koje ujedno njeguju i kožu glave su odličan i efikasan način da povratite zdravlje i lijep izgled vašoj kosi.

Osim što su oslobođene aditiva i hemijskih sredstava kojima industrijske obiluju, prirodne maske su i lake za pripremu, ne oduzimaju previše vremena i većinu sastojaka uglavnom već imate kod kuće.

MASKA ZA KOSU


Maske za kosu imaju funkciju da hrane vlasi, da utiču ne samo na površinu dlake već i da djeluju da njenu unutrašnjost, i da tako pruže kosi potpunu njegu i zaštitu.

SASTOJCI

dva jajeta

tri kašike ricinusovog ulja

kašika meda

PRIPREMA

Odvojte žumance od bjelanca. Žumanca stavite u posudu, pa dodajte ricinusovo ulje i med i sve dobro promeštajte. Kosu nakvasite vodom, pa prstima nanosite smjesu od korijena kose sve do krajeva.

Kada masku nanesete na cijelu kosu, dobro je očešljate i stavite kapicu za kupanje ili obmotajte kosu folijom. Ostavite masku da djeluje najmanje 20 minuta, a onda kosu dobro operite mlakom vodom i šamponom bez parabena i sulfata.

Osušite kosu kao i obično; najbolje je da to bude prirodno, bez fena. Vaša kosa će biti mekša i izgledati zdravije i sjajnije. Ovu masku možete da stavljate na kosu jednom nedjeljno za dugoročno dobre rezultate.