MEDIJI U ITALIJI: HRVATSKI IGRAČ JE ZBOG ALKOHOLA OSRAMOTIO INTER, OVO JE NJEGOV KRAJ

Sport

Hrvatski nogometaš Marcelo Brozović doveo je u pitanje svoju budućnost u milanskom Interu nakon što je prije dvije sedmice uhvaćen kako u alkoholiziranom stanju vozi automobil, da bi nekoliko dana nakon toga napravio i problem u jednoj bolnici u Milanu.

Italijanska novinska agencija ANSA objavila je da Brozović divljao na odjelu Hitne pomoći u jednoj milanskoj bolnici, a on je navodno tražio da preko reda ode u posjetu prijatelju. ANSA piše da je bio jako bezobrazan i napadan da je osoblje bolnice moralo pozvati policiju da reaguje.

Dalje se navodi kako je Brozović i u bolnici bio u akoholiziranom stanju, a navodno se primirio tek kada su mu iz policije zaprijetili odlaskom u pritvor.

Nakon svega, italijanska Gazzetta dello Sport objavila je da Inter neće više tolerisati Brozovićeve ispade van terena i da bi mu posljednja dva skandala mogla završiti karijeru u ovom klubu.

  • Brozović je osramotio klub i njegovo ponašanje će imati posljedice. Zbog svog ponašanja je završio na transfer listi i Inter je počeo gledati šta mu se nudi na tržištu i kako će zamijeniti Hrvata. Klub mu je ranije oprostio probleme koje je pravio, ali sada je prešao sve granice, piše ovaj list.

Oni dalje navode da je Brozović još jednom pokazao da je riječ o sjajnom igraču, no da njegovo ponašanje van terena jednostavno ne može opravdati nikakva igra na terenu, s obzirom na to da šteti ugledu kluba.

Podijeli sa prijateljima