MNOGI LUBENICU JEDU SAMO AKO JE POSOLE: Kad čujete razlog UVEK ĆETE JE JESTI OVAKO!

Zanimljivosti

Ako do sada niste čuli za ovaj trik, verujemo kako ćete nam ubrzo biti zahvalni. Sama pomisao da se lubenica soli, mnoge ljude ostavlja u šoku. Međutim, poslastičarka Nicole Weston iz Los Anđelesa otkrila je na svojoj web stranici zašto je ovo odlična kombinacija.

“Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljeni komad lubenice u rukama. U to vreme moj prijatelj je insistirao da to moram probati tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu – zaista je bolja posoljena”, napisala je ona.

Naime, so lubenicu čini slađom jer kreira slano slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja. Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentriraniji, intenzivan ukus. So, takođe, potiče proizvodnju sline što lubenicu čini još sočnijom.

Potrebno je da sasvim malo soli raspršite po celom komadu lubenice. Ako stavite previše soli, “ubiti” ćete njenu slatkoću i moraćete posegnuti za novim komadom.