MUŽ JE DOŠAO KUĆI S POSLA I ZATEKAO TROJE DJECE NAPOLJU, A ŽENU U SPAVAĆOJ SOBI

Zanimljivosti

Česte su raspreve između supružnika o tome ko šta i koliko radi.

Ilustracija

Posebno ako muž odlazi na posao, a žena ostaje da vodi brigu o kući i djeci.

Kako je između jednih supružnika svađa stgla do velikih razmjera, žena je odlučila da muža nauči na malo drugačiji način.

Pročitajte ovu poučnu priču:

Muž je došao kući s posla i našao troje svoje djece napolju u dvorištu, još u pidžamama, blatnjave, a prazne kutije hrane i omota čokolade razbacane po cijelom dvorištu. Vrata ženinog automobila su bila otvorena, ulazna vrata kuće također, a nigdje nije bilo psa.

Ušavši u kuću, pronašao je još veći nered.

Lampa je bila srušena, a tepih zgužvan pored jednog zida. Televizor je radio najglasnije u dnevnoj sobi, a soba je bila zatrpana raznim igračkama. U kuhinji sudopera je bila nakrcana prljavim sudovima, hrana je bila razbacana po stolu i podu, vrata frižidera su bila otvorena, na podu je bilo razbijenog stakla, a u sredini kuhinje nalazila se mala hrpa pijeska. Brzo je krenuo na sprat.

Tražio je ženu baš zabrinut, sigurno joj se nešto dogodilo!

Iz kupatila je tekao potočić. Zavirio je unutra i vidio hrpe mokrih peškira, voda je tekla iz lavaboa, a u kadi je bila prljava voda prepuna pene. Kilometri toaletnog papira bili su razvučeni cijelim kupatilom. Požurio je u spavaću sobu i tamo je našao ženu u pidžami kako čita knjigu. Pogledala ga je, nasmijala mu se i pitala ga:

“Dragi, kako ti je bilo na poslu?”

Gledajući je u nevjerici, pitao ju je:“Šta se ovdje dogodilo danas??”

Ona se opet nasmijala i rekla:

“Znaš kada svaki dan dođeš nervozan sa posla i izdereš se na mene “šta si radila po cijeli dan?!”?”

On kaže: “Znam!”

“E, pa danas to nisam radila!” – reče ona i nastavi da čita.