Uncategorized

NARODNA RECEPTURA: RECEPT PROTIV VIRUSA CORONE SA BIJELIM LUKOM

Virus Corone može se izliječiti zdjelom prokuhane vode bijelog luka (češnjaka)

Ilustracija

Stari kineski doktor dokazao je učinkovitost ovog narodnog lijeka, a njegove pozitivne efekte potvrdili su brojni pacijenti.

RECEPT

Loading..

Uzmite 8 nasjeckanih čehni bijelog luka, dodajte 7 šalica vode i prokuhajte.

Jedite i pijte prokuhanu vodu bijelog luka. Erezultati ozdravljenja se veoma brzo osjete.

Naučnim ispitivanjima ustanovljeno je da bijeli luk sadrži oko 200 aktivnih materija, u koncentriranom obliku. Bogat je vitaminima i mineralima: adenozin, alicin, aminokiseline, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo, enzimi, eterična ulja, jod, kalij, kalcij, selen, sumpor i fosfor. Koristi se sirov, kuhan, kao dodatak jelima, ali i kao sredstvo za čuvanje hrane od kvarenja. Bijeli luk povoljno djeluje na kožu, organe za disanje, živce, stomak, crijeva, krvne sudove i imuni sistem.

Kinezi su još prije mnogo stoljeća spravljali mnoge lijekove na bazi bijelog luka. U našoj narodnoj medicini bijeli luk se smatra univerzalnim lijekom za mnoge bolesti. Za vrijeme raznih epidemija tifusa kolere, kuge, dezinterije, gripa i uopće kad god se javljao veliki pomor naroda od zaraznih bolesti, uvijek je kao preventivno i kurativno sredstvo preporučivan i svakodnevno upotrebljavan, prije svega, bijeli luk. U novije vrijeme prave se i tablete i kapsule bijelog luka pa ih mogu koristiti i osobe koje ne vole ukus i miris bijelog luka.

Loading..

Poznato je da bijeli luk ima dezinfekciono, antibakterijsko i fungicidno djelovanje, usporedivo sa najboljim antibioticima. Treba voditi računa o tome da bijeli luk zajedno sa visokim dozama vitamina E, ginka, heparina, aspirina i trentala može izazvati neželjena djelovanja, pa se onda treba posavjetovati sa liječnikom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *