Uncategorized

NARODNI LIJEK: DO PROŠIRENIH VENA ZAUVIJEK

Ništa ne liječi bolje proširene vene od ovih obloga.

Stvaranje pritiska unutar vena dovodi do slabosti venskih zidova, pa ovaj proces dovodi do razvoja neuglednih, povećanih i ispupčenih vena ispod površine kože. Ovo stanje je poznato kao varikozne ili proširene vene.

Varikozne – proširene vene su natečeni, tamnoplavi ili ljubičasti krvni sudovi koje očigledno možete vidjeti i osjetiti ispod kože. U liječenju ovog problema, veoma efikasne su narodne obloge koje se koriste od davnina.

Faktori koji uzrokuju pojavu prširenih vena su:

  •     Zanimanja koja zahtijevaju dugo stajanje
  •     Genetika
  •     Starost
  •     Trudnoća
  •     Gojaznost
  •     Pol (žene više sklone od muškaraca)

Ovi recepti su se pokazali kao najefikasniji:

Obloga od nevena

Prirodno sredstvo protiv proširenih vena je svakako mast od nevena. Potrebno je da uberete neven, sve dijelove biljke, cvjetove, listove i stabljiku, sitno isjeckate, piše Prirodnolecenje.com.

U posudu stavite i zagrijte na najjačoj temperaturi oko 500 g svinjske masti, odnosno svinjskog sala, pa kada je mast vrela ubacite isjeckani neven i ostavite da proključa, pa sklonite sa vatre.

Poklopite posudu i ostavite da prenoći na sobnoj temperaturi, a sutradan samo zagrijte toliko da možete da procijedite.

Dobijenu mast sipajte u posudu i svaki dan utrljavajte više puta dnevno na oboljela mjesta.

Kupus kao lijek za upalu vena

Najbolja obloga za liječenje upala vena je list od svežeg kupusa. Listove svježeg kupusa direktno prislonite na oboljelo mjesto, držite sve dok se kupus ne smežura, pa zamijenite svježim.

Ulje od bijelog luka

Vrlo je jednostavno, isjecite bijeli luk i utrljavajte ga na mjesta gde se nalaze proširene vene, pa preko toga stavite kesu i umotajte zavojem. Sa ovom oblogom bi bilo najbolje prespavati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *