NE IGNORIŠITE BOL Često vas probada sa leve strane, to je siguran znak upale ovog organa

Zdravlje

Međutim, postoje slučajevi kada se ova tegoba javlja redovno i u tom slučaju bi trebalo otići kod lekara.

Bol sa leve strane stomaka mnogima nije neuobičajena pojava. S vremena na vreme se javi “probadanje” u ovom delu tela, ali brzo i prođe.

Iznenadna bol ili grčevi sa leve strane stomaka mogu da ukazuju na zatvor, gastroenteritis, crevni sindrom… Tada je iritiran ili zapaljen obložni sloj stomaka.

Međutim, još neka ozbiljna stanja mogu da prouzrokuju ovu nelagodnost.

Divertikulis

Ovo stanje izaziva bol sa donje leve strane stomaka, a sve usled zapaljenja malog creva. Sem jakog bola, može da se dobije i temperatura, poriv za povraćanjem, dijareja…

Bubreg Dijaliza Trgovina organima

: Shutterstock

Infekcija bubrega

Bol sa ove strane stomaka može da ukazuje i da vam je levi bubreg inficiran. Simptomi mogu da budu i mučnina, groznica i bol u donjem delu leđa. Ukoliko konstantno imate ove simptome, bez odlaganja posetite lekara.

Kamenje u bubregu

Kamenje ili pesak u bubregu može da izazove bol sa leve strane stomaka, ali je ova bol intenzivnija i može da se protegne i na kičmu ili ceo stomak. Mučnina i preznojavanje, kao i krv pri uriniranju mogu da budu dodatni simptomi. Malo kamenje može da se izbaci mokrenjem, ali za veće kamenje u bubregu je potrebna operacija.