NERVIRAJU VAS DLAKE PO NAMEŠTAJU? Uz ovih par TRIKOVA, nikad više nećete imati PROBLEM sa njima!

Praktična žena

Oni koji imaju kućne ljubimce znaju koliko je teško boriti se sa dlakama.

Kao i oni koji imaju dugu kosu.

Srećom, postoji nekoliko jednostavnih načina da ih se rešimo.

Lepljivi valjak

U principu je svaki valjak dobar za skidanje životinjskih i ljudskih dlaka, ali oni koji su na bazi gela su odlični za tepihe i nameštaj. Nakon korišćenja ih jednostavno operite i biće spremni za ponovno korišćenje.

foto: Profimedia

Lepljiva traka

Obmotajte komadić lepljive trake oko ruke i to tako da lepljiva strana bude na dole što će vam pomoći da lako “pokupite” dlake koje se nalaze na vašem nameštaju. Ovaj sistem je odličan za uska i teško dostupna mesta do kojih ne možete da dođete lepljivim valjkom.

Čistač stakla

Čistači za prozore su napravljeni od gume i odlično skupljaju vodu, ali i dlake. Pređite njime preko nameštaja i skupite sve dlake koje su zapele u njemu.

Omekšivač za pranje veša

Omekšivač je odličan za uklanjanje dlaka iz tepiha, jer sprečava da se dlaka zalepi za njegov materijal. Uzmite bocu sa raspršivačem i pomešajte četvrtinu čepa sa vodom. Isprskajte svoje tepihe, a zatim ih usisajte.

foto: Profimedia

Soda bikarbona

Soda bikarbona apsorbuje ulje iz kose i čini je lakšom za pokupiti i zato je odlična za čićenje dlaka. Pospite tepihe sodom bikarbonom, sačekajte nekoliko minuta da deluje i zatim usisajte tepihe.