NESANICA ZNA DA DOVEDE DO OČAJA: EVO KAKO DA ZASPITE ZA 10 MINUTA!

Zdravlje

Ako se svako večer vrtite po krevetu i ne možete zaspati onda isprobajte tehniku koju je osmislila Loren Witcher, a koja će vam pomoći da zaspite za deset minuta, a možda čak i manje.

Ovo je jedna u nizu opuštajućih tehnika koje možete isprobati u svakom slučaju ne može vam naškoditi, a možda stvarno upali.

Otpustite. Prisjetite se u kavom ste emocionalnom stanju bili cijeli dan, a zatim lagano otpustite sva osjećanja koja su vas mučila tokom dana, jednostavo ih pustite da idu.

Dišite. Nekoliko puta duboko udahnite, opustite ramena, stomačne mišiće, lice, ruke i noge. Jednostavno se riješite napetosti u cijelom tijelu, a duboko disanje će svakako pomoći.

Zamislite. Zamislite da je vaše tijelo napravljeno od svjetlosti i da možete vidjeti svaku ćeliju koja se unutra nalazi od glave do pete i svaka je ispunjena svjetlošću, toplinom i mirom.

Prepustite se. Kad ste savladali sve ove navedene tahnike, jednostavno zatvorite oči i prepustite se toplini i miru koji ste stekli. Ostanite u stanju vizualizacije sve dok ne zaspite.

Podijeli