NJENO TIJELO SE POTPUNO TRANSFORMISALO: Bez dijete je izgubila 65 kilograma, evo kako!

Zdravlje

Grickalice i brza hrana kojima studenti često pribjegavaju u periodu učenja i spremanja ispita Hayley Westoby doveli su 119 kilograma. Ipak, prezauzeta studentskim obavezama ona sama nije ni primijetila koliko se zapravo ugojila dok joj komentar njenog bivšeg dečak nije otvorio oči. Tada je odlučila da preuzme stvar u svoje ruke.

Prije nego što je upisala fakultet, Hejli je bila jako aktivna. Redovno je trčala sve dok nije povrijedila koljeno u 18. godini. Kada je počela da studira prestala je da se bavi sportom, počela je nezdravo da se hrani i kilogrami su se gomilali.

”Nekoliko mjeseci nakon što sam prestala da treniram ugojila sam se deset kilograma. Opustila sam se, prestala da vježbam i počela više da izlazim, a samim tim i pijem alkohol. Moja domaća, zdrava hrana “otišla je kroz prozor”, a ja sam počela da jedem sendviče i brzu hranu ”,opisuje Heyley kao je vaga pokazala strašnih 119 kilograma.

Shvatila da mora da smrša i odlučila je da postavi sebi realan cilj. Pet kilograma. To je bio plan. A da bi ga ostvarila odlučila je da ne ide na rigorozne dijete već samo da se odrekne onih loših navika, alkohola i grickalica i ponovo aktivira. Rezultat je na kraju iznenadio i nju samu.

”Nakon što sam izbacila alkohol i brzu hranu iz ishrane kilogrami su počeli da se tope. Izenadila sam samu sebe koliko brzo sam smršala planiranih pet kilograma. Tada sam odlučila da smršam još pet, pa još pet…” – kaže Hejli.

Veliki dio njegog puta ka vitkom tijelu bio je fitnes. Kada je ponovo počela da trenira, ponovo se zaljubila u fitnes. Čak je počela i da diže tegove. Njeno tijelo se polako transformisalo, pa je vremenom postajala sve mršavija i zategnutija.

‘Većinu dana u nedelji ustajem u pola šest ujutru da bih vježbala prije posla. Doručak su mi žitarice a ručak i večera lagano meso. To je velika promjena u odnosu na moju raniju ishranu kšoja je podrazumijevala hljeb i tjestenine” – kaže ova djevojka i naglašava da se u potpunosti odrekla alkohola.

novi.ba