OBRIJETE NOGE I ZA POLA SATA SU OPET “BOCKAVE”: Evo zbog čega vam dlačice brzo rastu, ovu grešku pravi svaka žena

ZdravljeVjerovatno vam se nekada desila situacija da ste već poslije pola sata od kako ste se obrijali primijetili da kada prođete rukom preko nogu osjetite bockanje na par mjesta, pa onda vam se čini kao da vi taj postupak trebate ponoviti.

Ono što trebate znati jeste da dosta žena ne prati neka pravila za brijanje nogu i to je glavni razlog. Morate znati da je veoma bitna stvar kod brijanja nogu zapravo piling, a dosta ljudi čak ni ne razmišlja o pilingu, dok neki ipak to rade ali to rade pod tušem pa onda odmah krenu sa brijanjem nogu.


Ipak, to nije pravilo ne raditi ili raditi pod tušem nego biste to trebali da radite dan prije nego želite obrijati noge.

Mnoge žene se također briju u kadi, ali ipak je savjet da je to situacija koja je dozvoljena samo ako uradite poslije par minuta boravka u kadi jer se već poslije 20 minuta u kada ste pod tušem koža nabora pa onda nećete savršeno obrijati noge.

Potrebno je i da znate da je bitno vrijeme kada brijete noge i da bi trebalo da bude naveče jer će vam tada biti noge glatkije.