Uncategorized

OPREZNO SA HRANOM DOK TRAJE PANDEMIJA: OVE NAMIRNICE TREBA IZBJEGAVATI

Pravilan izbor naminica može znatno da pomogne da se spriječi razvoj virusa, zato pametno birajte ovih dana.

Pixabay

Da bi organizam stvorio mehanizam koji  ga brani potrebno je izbjegavati određene namirnice kojima se hrane virusi. Da bi se razvili i opstali u tijelu i njima su potrebne određene namirnice. Svaka bolest i infekcija se može smanjiti uz pravilnu ishranu, a isto je i sa virusima.

Prevencija je najbolja u ovom trentku. Ukoliko ojačate organizam, nema razloga za strah.  Četiri namirnice su posebno opasne i stvaraju pogodno tlo za razvoj virusa. Izbjegavajte:

Jaja

Ova namirnica u suštini služi kao inkubator za viruse, jačajući ih i čineći ih agresivnijim.  Čak i ako jedete jaja iz slobodnog uzgoja, ona će i dalje biti hrana patogenim elementima. Virusi se hrane prirodnim hormonima koji postoji u jajima, a ima ulogu steroida za virus.

Na sličan način i mlečni proizvodi hrane viruse. Dobro je kloniti se i svih kukuruznih proizvoda. Ovi sastojci su prisutni gotovo u svakoj pakovanoj namirnici, čak i ako je organska, zato obratite pažnju na listu sastojaka.

Kolači

Pretjerano konzumiranje rafiniranog šećera stvara odličnu podlogu za razvoj virusa. Naime, šećer smanjuje sposobnost leukocita da uništavaju bakterije, prenosi Pink.

Nekoliko sati nakon što uzmete komad slatkiša, vaš imunitet je oslabljen.  Životinjski proteini su, takođe, loši za oganizam, ali ne u meri kao prethodno navedene namirnice. Svakako se preporučuje smanjena doza mesa u ovom periodu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *