OSTAVILA JE ČETKU ZA WC ŠOLJU ZAGLAVLJENU TAČNO 10 MINUTA, RAZLOG JE GENIJALAN: Trik otkrile iskusne čistačice- ODMAH ISPROBAJTE

Praktična ženaPrvljav posao uradite s lakoćom. Bez nereda. Jednostavno. Dostojanstveno.

Kako očistiti kupatilo?

Kupatilo je jedan od najgorih delova čišćenja – obavezno i nezaobilazno, a i svašta se tu može naći. Ali bez brige, jer postoji način da sve to očistite bez puno različitih groznih grimasa.

cetka-solja-696x360

WC četka

Nakon što očistite wc šolju, prilegnite četku između keramičkog dela i šedišta. Poprskajte je sredstvom za dezinfekciju, po izboru. Može i alkohol i neka odstoji tako 10 minuta.

Topla voda dezinfikuje


Zatim, isperite četku vrućom vodom i ponovo je osuštite koristeći se istom metodom. Nikad ne bi trebalo da ostavljate mokru četku u svoju posudu.

Četkica za zube

Pljuvačka, krv i bakterije inficiraju četkicu svakodnevno, tako da je ovo broj 1 za dezinfekciju. Isperite četkicu vodom posle svake upotrebe ostavljajući je u čaši sa sirćetom na 30 minuta. Tako ćete biti sigurni da su bakterije eleminisane.

Lufa sunđer za telo

Da samo znate koliko lufa sunđer može biti kontanimiran bakterijama, ostali biste šokirani. Belo sirće je savršeno za sve što je “živelo” na sunđeru. Potopite ga na jedan sat i ostavite da se ocedi.

Brijač

Brijač posle dužeg korišćenja počinje da rđa, gaji bakterije, mrtvu kožu i stare dlake. Da, prilično gadno. Poprskajte brijač alkoholom pre upotrebe.

Vakumska guma za otpušavanje toaleta

Posle upotrebe, dezinfikujte alkoholom i pustite da odstoji pre nego što ga stavite pod mlaz vruće vode.

Izvor:Magazin