OVAJ DEO ORAHA SVI BACAMO, A NIKAKO NE BI SMELI: Neverovatno u čemu sve pomaže

ZdravljePripremite čaj koji će imati veoma dobro dejstvo na vaše zdravlje

Poznato je da je koštunjavo voće izuzetno zdravo i lekovito za celo telo. Međutim, retko ko čak i obraća pažnju na ono što nije plod.

Možda vam to ne bi ni palo na pamet, ali opna koja se nalazi u sredini ploda i razdvaja polovine oraha, izuzetno je zdrava.

Pregrade od oraha bogate su jodom, koji je veoma značajan u borbi protiv virusa.


Trudnice, porodilje, kancelarijski radnici koji veliki deo vremena provode ispred računara, često imaju problem sa nedostatkom joda.1 / 5 FOTO: PROFIMEDIA

Međutim, ukoliko iskoristite pomenute opne, unećete u svoje telo jod u određenoj količini. Sledeći put kada budete čistili orahe, sačuvajte opne i ne bacajte ih. Od tih opni možete pripraviti veoma zdrav čaj.

Čaj se u ispitivanjima pokazao kao veoma koristan i za kardiovaskularni sistem. Pokazao se efikasan u čišćenju arterija i snižavanju telesne temperature.

Uzimajući u obzir to da zapušavanje srčanih arterija obično nastaje zbog hroničnog trovanja nikotinom, pušačima je ovaj čaj preporučljiv.

Za pripremu čaja vam je potrebno 4 do 5 opni oraha. Ostavite ih da odstoje u vodi oko 4 sata.

Nakon stajanja u vodi, opne su spremne za pripremu čaja.

Sipajte vodu u džezvu i pustite da provri. Kad se voda prokuva dodajte opne i kuvajte ih na tihoj vatri 10 minuta. Čaj je, nakon toga, spreman za konzumiranje.