OVAJ NAPITAK POMAŽE U BORBI PROTIV SUVIŠNIH KILOGRAMA: Trik je u samo JEDNOM SASTOJKU

Zdravlje

Prepržena zrna kafe koriste se u alternativnoj medicini kao efikasan tretman u borbi protiv gojaznosti. Blagodati ovih sirovih zrna su u tome što sadrže hlorogenu kiselinu, antioksidans koji se razgrađuje kada se prži, piše Kurir.rs. Nekoliko studija sugeriše da posjeduju sposobnost da stimulišu metabolizam i ubrzaju sagorijevanje masnih naslaga.

Istovremeno, dobar metabolizam pozitivno utječe na funkcionisanje organa, uključujući srce, pluća, bubrege, jetru i mozak.

U alternativnoj medicini, sirova kafa se koristi za sprečavanje i liječenje bolesti kao što su:

Kako napraviti napitak koji stimuliše metabolizam i ubrzava mršavljenje?

Klinička ispitivanja pokazala su da je ekstrakt sirove kafe efikasan u borbi protiv gojaznosti. Prema rezultatima studije, osobe koje su konzumirale koncentrovani ekstrakt ovih zrna, oslabile su od jednog do osam kilograma.

Sirovu kafu naći ćete u svim prodavnicama zdrave hrane i pržionicama kafe, a evo i kako da ga pripremite.

Sameljite 56 grama sirovih zrna kafe, neka budu grublje mljevena. Stavite ih u 3,5 litra vode da se kuhaju 15 minuta na jačoj vatri, a zatim smanjite i kuhajte otprilike sat vremena. Zatim procijedite.

Preporučuje se da se pije jedna do dvije šolje ovog napitka (bez šećera) dnevno, 15 minuta prije obroka ili 30 minuta poslije. (novi.ba)