OVAJ VITAMIN JE NAJBOLJA ODBRANA OD KORONE: DOVOLJNO JE DA DNEVNO POJEDETE SAMO PARČE OVOGA!

Zdravlje

Prema riječima naučnika vitamin D se pokazao kao najbolji u borbi sa koronavirusom i kako će se organizam boriti ukoliko dođe do infekcije.

Met Hankok, sekretar za javno zdravlje Velike Britanije, apelovao je na građane da unosne potrebne dnevne doze vitamina D zbog širenja infekcije korona virusa. Kako je istakao vitamin D se za sada pokazao kao najbolje sredstvo u borbi protiv Covida-19.

Svjetska zdravstvena organizacija preporučila je dnevni unos od 10 mikrograma vitamina D, što je ekvivalent za jedan riblji file.

Ujedno ovo je najbolji način da se održi imunitet i ojačaju kosti. Sekretar za zdravstvo Velike Britanije apelovao je da građani unose vitamin D tokom čitave godine zbog karantina i zato što ljudi mnogo više vremena provode u zatvorenom prostoru nego inače.

Prema riječima naučnika vitamin D se pokazao kao najbolji u borbi sa korona virusom i kako će se organizam boriti ukoliko dođe do infekcije.

Apeluje se da vitamin D unose starije osobe i osobe koje imaju deficit ovog vitamina u organizmu.

  • Moram da kažem da ćemo češće slati poruku da građani unose vitamin D jer je dobar za cjelokupno zdravstveno stanje, ali i za koronavirus”, zaključio je sekretar.