OVO JE KĆERKA KEMALA MALOVČIĆA, ODREKLA SE OCA I NAPUSTILA SRBIJU: I ona je pjevačica, SVI JE DOBRO ZNAJU (FOTO)

Show

Edita Malovčić, kćerka poznatog folk pjevača Kemala Malovčića, poznata je pod umjetničkim imenom Madita. U Nemačkoj i Austriji se proslavila u seriji “Mjesto zločina”, a osim glumačke ostvarila je zavidnu muzičku karijeru.

Ona otkriva da je otac nikad nije savjetovao o karijeri i da već dugo s njim nije u kontaktu.

– Ne znam da li se on raduje što sam odlučila da život posvetim muzici. Mislim da je želio da njegova djeca sama rastu. Sve stvari s njim su negativne, neke čak rješavamo i preko suda – kaže Madita, ne želeći da otkriva sve detalje ove porodične svađe.

Rođena je u Beču i malo ko zna da joj je Kemal otac.

– U Austriji to nikoga ne interesuje, jedino im je smiješno kad čuju šta pjeva i čude se kako nemamo ništa zajedničko. Jedino što nas spaja je to što ličim na njega i što sam od njega naslijedila talenat za pjevanje – navodi Madita.

Iako ima dosta posla u Austriji i Nemačkoj, ne propušta priliku da u slobodno vrijeme obilazi zemlje bivše Jugoslavije. Na očeve koncerte ne ide nikada, a kao svog muzičkog heroja navodi Ramba Amadeusa.

– Kada bih mogla da snimim duet s nekim, svakako bi moj izbor bio Rambo Amadeus jer je nevjerovatan umjetnik. Što se mene tiče, najbolji je! – kaže ova pjevačica.

Podijeli