Ovo je znak da vam bubrezi otkazuju: pogledajte boju vašeg urina, ako vam se dešava ovo, nije dobro!

ZdravljeSvakodnevno naš um obrađuje tone informacija, naša tijela izvode tisuće radnji. Život u ovom užurbanom svijetu vrlo lako propušta neke poruke koje vam tijelo šalje. A posljedice nereagiranja na ove signale mogu biti drastične.

Promjene u boji urina:


VašI su bubrezi odgovorni za proizvodnju urina I uklanjanje otpada kroz njega. Promjene u učestalosti, mirisu, boji I izgledu urina ne smiju se zanemariti. Uobičajene vrste promjena uključuju: povećana potreba za mokrenjem, posebno tijekom noćI. Negdje između 4 do 10 puta dnevno smatra se normalnim.

Vidjeti krv u mokraćI. Zdravi bubrezi filtriraju otpad iz krvi kako bi proizveli mokraću, ali ako je filtar oštećen, krvne stanice mogu početi “poriluk” u mokraću. Imati pjenastu mokraću. MjehurićI u mokraćI, posebno oni koji zahtijevaju ispiranje nekoliko puta dok ne nestanu, ukazuju da se neželjeni protein nalazi u mokračI.

Imate bolove u leđima:

Zatajenje bubrega može rezultirati bolovima u leđima koji su obično duboki I nalaze se točno ispod rebra. Osjeća se u prednjem dijelu prepona ili kuka. Bolove u leđima I nogama mogu uzrokovati ciste na bubrezima, koje su velike vrećice ispunjene tekućinom nastale na klinici I rezultat su policistične bolesti bubrega.

Savjet: bolove u leđima uzrokovane zatajenjem bubrega prate mučnina, povraćanje, visoka tjelesna temperatura I često mokrenje. Uobičajena bol u leđima koja nema korelacije s bubrezima ponaša se drugačije: bol je lokaliziranija I događa se iznenada, nema vrućice. Ako se I dalje pojavljuju bolovi u leđima I tablete za ublažavanje bolova su neučinkovite, svakako posjetite svog liječnika..