OVO SU NAJBOLJI ČAJEVI KOJI ĆE POMOĆI U MRŠAVLJENJU

ZdravljeUkoliko ste su procesu mršavljenja, postoje čajevi koji će vam pomoći da ostvarite bolje rezultate.

Čajevi sadrže katekine koji ubrzavaju metabolizam i pomažu pri mršavljenju. Neki čajevi sadrže i kofein koji tijelu daje energiju za sagorijevanje više kalorija.

Zeleni čaj je bogat atnioksidantima kao što su katekin i epigalokatehin galatom (EGCG) pa stoga pomaže u sagorijevanju masti i ubrzava metabolizam što u konačnici dovodi do gubitka neželjenih kilograma.

Crni čaj ima iste korisne efekte kao i zeleni, a istraživanja su pokazala da tri šolje crnog čaja dnevno mogu smanjiti mogućnost debljanja za razliku od napitaka s kofeinom koji ne sadrže flavonoide.


Bijeli čaj je bogat polifenolima koji sagorijevaju kalorije tako da su odlični za tijelo u procesu mršavljena.

Oolong čaj je kineski čaj koji unapređuje termogenezu, pomaže tijelu da stvara toplotu i tako sagorijeva više kalorija. U prijevodu, ovaj čaj čini čuda za one koji žele izgubiti višak kilograma.

Rooibos čaj je još jedno ljekovito čudo, a pravi se od južnoafričke biljke koja ne sadrži kofein, a koja je poznata po sagorijevanju masti.

Pu-erh čaj je vrsta crnog čaja koji se proizvodi u kineskoj provinciji Yunnan. Istraživanja su pokazala da je dovoljna jedna šolja Pu-erh čaja dnevno kako bi se pokrenuo proces mršavljenja.

Turski čaj je također dokazano djelotvoran u borbi protiv abdominalne masnoće. Redovna konzumacija turskog čaja će pomoći pri gubljenju viška kilograma.

Biljni čaj je mješavina različitih vrsta biljaka i voća. Ovaj čaj normalizuje nivo hormona i pomaže u smanjenju tjelesne težine, prenosi Klix.