OVO SU NAJBOLJI SAVJETI ZA NJEGU RUKU TOKOM ZIME: VAŠA KOŽA NEĆE BITI SUHA NI ISPUCALA

Zdravlje

Zima može veoma negativno da utiče na kožu ruku koja je često izložena hladnom vazduhu.

Ilustracija

Upravo zbog toga je potrebno ruke dodatno zaštititi u ovom periodu godine. Kako mraz i vjetar ne bi oštetili kožu ruku dovoljno je njegovati je na pravi način.

Rukavice

Najbolji način da zaštitite kožu ruku tokom hladnih dana jeste da nosite tople rukavice, ali trebalo bi nositi i gumene rukavice tokom pranja suđa i čišćenja različitim hemikalijama i deterdžentima koji su veoma jaki i mogu oštetiti kožu.

Sapun

Kako bi održavali svakodnevnu higijenu potrebno je redovno prati ruke, što tokom zime može veoma negativno da utiče na kožu ruku. Upravo zato je veoma važno koristiti odgovarajući sapun tokom ovog perioda u godini.

Najbolji izbor za timu je sapun sa blažom formulom koji hidrira kožu. Osim toga, najbolje bi bilo ruke prati u mlakoj vodi jer vruća voda uništava elastičnost kože, dok je hladna voda isušuje.

Ilustracija

Balzam za ruke

Ako želite njegovane ruke – potrebno je koristiti balzame za kožu koji možete napraviti sami kod kuće. Za domaći balzam potrebno je dva žumanceta, dvije kašike meda i dvije kašike maslinovog ulja koje, izmiješane, nanesete na ruke i držite 20 minuta.

Nakon toga, ruke isperite mlakom vodom i nanesite kremu (najbolje bi bilo onu koja sadrži pantenol). Za što bolji efekat balzama – nanosite ga dva do tri puta dnevno.

Limun

Limun je odličan za piling i čišćenje kože, zbog čega bi trebalo korom limuna istrljati kožu ruku i nacediti limunov sok u koji bi trebalo umočiti ruke na dva-tri minuta. Na ovaj način će se ojačati i nokti, a koža ruku će biti nježnija i čistija, prenosi magazin.novosti.rs.