Uncategorized

OVO VAM JE DOKAZ DA VIRUS NIJE NASTAO U VUHANU: Italijanski lekar DIGAO KINU NA NOGE!

Remuzi ipak nema dokaza!

Pandemija koronavirusa krenula je iz Italije.

Tvrde to kineski državni mediji koji se pozivaju na lekara iz Milana. On je utvrdio da je još krajem noa vembru Italiji zabeležen slučaj neuobičajene upale pluća.

Loading..

Službeni Peking tako sada negira rasprostranjeno mišljenje kako je Covid-19 izvorno krenuo s pijace u Vuhanu. Kao jedan od argumenata u prilog toj tvrdnji ističu i da je broj novozaraženih u Kini u stalnom opadanju, dok u Evropi virus “divlja”.

Državne agencije i TV postaje citiraju italijanskog lekara Đuzepea Remuzija koji je uveren da je bolest cirkulirala Italijom mesecima pre nego što je otkrivena u Kini, javlja Daily Mail. Profesor Remuzi, didrektor Instituta za farmakološka istraživanja Mario Negri iz Milana u prošlonedeljnom se intervjuu prisetio da su “lokalni lekari  viđali vrlo neobične slučajeve upale pluća, vrlo ozbiljne, naročito kod starijih osoba, a slučajevi su zabeleženi u novembru i decembru.

– To znači da je virus bio prisutan u Italiji, barem u Lombardiji, pre nego što smo ga uopšte postali svesni – izjavio je.

Kineske novine Global Times to su odmah objavile s naslovom “Virus se širio u Italiji pre epidemije u Kini”.

Državna televizija CCTV citirala je pak drugi Remuzijev intervju u kojem on navodi kako su čudne upale pluća viđane čak i u oktobru.

Ovakve tvrdnje prošle su cenzuru inače rigoroznih kineskih medijskih cenzora, a vest se brzo proširila i društvenim mrežama, uz opšte odobravanje stanovništva.

Problem je što Remuzi za takve tvrdnje nema adekvatne dokaze niti je provedena ikakva studija koja bi ih potkrepila. Suočen s tim pitanjem, Remuzi je rekao da mu je informacija došla “od više lekara”.

U naknadnom pojašnjenju rekao je i kako on u svojim izjavama nije rekao gde je virus krenuo, nego da je bio rasprostranjen Italijom pre nego što smo za njega saznali zbog Vuhana, piše Daily Mail.

Loading..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *