POBEDITE U VEČITOJ BORBI SA KOMARCIMA: 2 TRIKA će ih UDALJITI istog trena

ZanimljivostiU slučaju da svoj dom niste zaštitili mrežicama koje komarce i druge insekte sprečavaju da uđu kroz prozor, vreme je da isprobate nekoliko trikova

Lepom letnjem vremenu svi se radujemo, ali neke stvari nam ipak ne prijaju u to doba, a to su komarci.

To što zuje bismo možda nekako i podneli.

Ali ujedi su već druga priča.

Pogotovo kad ubodeno mesto krene nesnosno da svrbi.


U slučaju da svoj dom niste zaštitili mrežicama koje komarce i druge insekte sprečavaju da uđu kroz prozor, vreme je da isprobate nekoliko trikova.

Prvi se sastoji u pravljenju jedne tečnosti.

Nakon što je budete pripremili, biće vam potrebna svećica koju ćete staviti u nju da pluta. Prostorijom će se proširiti jak miris, a on se komarcima ni najmanje neće dopasti.

Potrebno je:

1. Dve kriške limuna 2. Dve kriške limete 3. Malo ruzmarina 4. Osam do deset kapi eteričnog ulja limunskog eukaliptusa 5. Malo vode 6. Plutajuća svećica

Uzmite manju staklenu čašu i u nju stavite limun, limetu i ruzmarin, a zatim dodajte limunski eukaliptus i napunite čašu vodom. Na vrh stavite plutajuću sveću, zapalite je i uskoro ćete shvatiti da su se komarci razbežali.

Postoji još jedan vrlo efikasan trik koji možete da primenite.

Potreban vam je samo osušeni talog kafe i sve što treba da uradite jeste da ga stavite na metalnu posudicu i da ga zapalite. Neprijatan miris će rasterati ove dosadne insekte.