PODMLAĐUJE, HIDRIRA KOŽU I VRAĆA JOJ ELASTIČNOST: OVAJ TONIK ČINI ČUDA, A PRAVI SE OD SAMO DVA SASTOJKA

Zdravlje

Ako želite njegovano lice, napravite ovaj tonik obavezno

Tonik je obavezni dio rutine njege kože lice. On održava vlažnost kože i omogućava joj da duže ostane blistava i mladolika. Umjesto da kupujete skupe tonike u apotekama, napravite same, jednako efiksan, u kućnoj varijanti. Biće vam potrebno svega 10 minuta.

Ilustracija

Da bi koža zadržala elastičnost i izgledla dobro, tajna je u zelenom čaju.

Listovi čaja cijenjeni su i korišteni u drevnoj Kini mnogo milenijuma unazad, zbog njihovih efektnih lekovitih svojstava. Zeleni čaj je poreklom iz Kine i stekao je puno pohvala u današnjem svijetu zbog svojih nevjerovatnih ljekovitih svojstava.

Zeleni čaj sadrži čak 200 bioaktivnih jedinjenja uključujući galokatehin, epigalokatehin, epikatehin i druge, koji imaju odlična ljekovita svojstva za kožu.

Donosimo vam recept za tonik od zelenog čaja koji čini čuda za kožu. Ukoliko ga koristite svaki jutro i uvečer, za kratko vrijeme ćete primjetiti značajnu promjenu na licu. Osim što će izgledati zategnutije i svježije, ona će postati i otpornija na štetne spoljašnje uticaje.

Potrebni sastojci:

kesica zelenog čaja

šolja destilovane vode

Priprema:

U maloj šerpi vodu prokuhajte skoro do mjere ključanja, uklonite je sa vatre i u nju dodajte kesicu čaja. Ostavite da odstoji 10ak minuta, a zatim tečnost prebacite u bočicu sa raspršivačem i vaš tonik je spreman za upotrebu.

Ilustracija

Još jedan savjet, držite ga u frižideru sa maksimalne rezultate i kako bi vam trajao duže.

Podijeli