POMOĆU JEDNOSTAVNOG TRIKA RIJEŠITE SE PAUKOVA U KUĆI

Zanimljivosti

Redovno čistite i sređujete svoj dom, ali nikako ne možete izaći na kraj sa paucima koji uvijek pronađu mjesto gdje će plesti svoju mrežu. Međutim, postoji prirodno način da se riješite ovih insekata.

Mnogi insekti kao i pauci ne podnose određene biljke, kao što je menta. Intezivnog mirisa, menta će otjerati pauke iz vašeg doma, a vama neće stvarati problem jer ljudima uglavnom prija miris mente.

Sadnja mente u male veze i strateško smještanje u uglove u kojima inače pauci pletu mrežu otjerat će ih zauvijek iz vašeg doma.

Ukoliko ne volite biljke u kući, onda nakon čišćenja kuće poprskajte prostorije osvježivaćem zraka s mirisom mente ili sami napravite prirodni sprej za uklanjanje pauka. Prirodno sredstvo koje će otjerati pauke, ali i druge insekte vrlo lako ćete napraviti.

Potrebno je samo šoljica vode, pola šoljice alkoholnog octa te 20 kapi eteričnog ulja mente. Sastojke stavite u bocu s raspršivačem tako što prvo naspete vodu i alkoholni ocat pa dodajte eterično ulje. Mješavinu dobro protresite. Gotovo sredstvo za kukce poprskajte na dijelove kuće koji su najčešće meta za pauke i druge insekte.

Također, vrlo važan podatak je da ova prirodni sprej neće ubiti insekte, ali će ih držati dalje od vaše kuće. Postupak prskanja sprejom potrebno je uraditi periodično da se pauci i drugi insekti ne bi vraćali.